BAZI İLKLER ÜZÜCÜ OLABİLİR

 BAZI İLKLER ÜZÜCÜ OLABİLİR Henüz okuldaki ilk yılım. Staja ön hazırlık olması ve pratiğimizi  geliştirme amacıyla ana dersimiz olan esaslar dersi için laboratuvara uygulamaya çıkacaktık. Artık yavaş yavaş girişimleri uygulama vakti gelmişti. E tabi herkes gibi ben de heyecanlanmıştım. Sınıf mevcudu çok olduğundan dolayı  dersin hocası sınıfı guruplara ayırdı. Benim rotasyonum öğleden sonraya denk geldi. Sabah teorik dersini alır almaz laboratuvara indik.  grubum toplamda 20 kişiydi .birbirimizden kan alıp vermek amacıyla hocalarımız mevcut sınıfı ikişerli guruplara ayırdı. Benim gurup arkadaşım sınıf temsilcisi Ahmet olmuştu. Ahmetle malzemelerimizi dolaptan aldık, masaya bırakıp oturduk. Nilgün hoca bizim gurup hocamızdı. . hocamız öncelikle benim Ahmet arkadaşımdan kan alarak uygulamaya başlamamızı söyledi. Ben Ahmet arkadaşımdan kan alır almaz bu sefer de Ahmet arkadaşım benden kan alarak bugünkü uygulama girişimini sonlandıracaktık. Uygulamaya malzemelerimi hazırlayıp turnikeyi Ah

DOĞAN YENİ UMUT IŞIKLARI

DOĞAN YENİ UMUT IŞIKLARI

Çoğunuz ailenizi ve doğup büyüdüğümüz memleketinizi geride bırakarak yeni bir yola doğru adım attınız. Kiminiz gerçekten hayali olduğu için,kiminiz bir yerlerden esinlendiği için  ,kiminiz yaşamındaki zorlu çevre şartlarından dolayı kiminiz ise çevresindekilerin  baskısıyla seçmek zorunda kaldı hemşirelik fakültesini.

Sizleri nelerin beklediğini bilmeden biraz korku biraz heyecan içerisinde karmaşık duygularla  giriyorsunuz artık kapıdan içeri. İlk anda Latince terimler hafızamızda yer kaplayacak “ben bunları nasıl ezberleyeceğim sınava kadar” derken sınav zamanı gelip çatacak ve sizler kafanızda dolaşan terimlerle savaşacaksınız. hatta konuları  yetiştirebilmek için sabahlayacaksınız.

İlerleyen yıllarda aslında Latincenin size fazla yabancı olmadığını anlayacak hatta bazen türkçe terimleri bile kullanmaya ihtiyaç duymayacaksınız. Yıllardır sizinle beraber olan kalbinizin, beyninizin,  akciğerinizin  nasıl çalıştığını öğrenecek ve insan hayatının ne kadar değerli olduğunu bir kez daha anlayacaksınız. 

Ölmüş bir insanın vücudu sergilenecek önünüze kiminiz bayılacak , kiminiz ise heyecanla bakacak ona.fakat o an bir düşünce belirecek zihninizde .O da şu ki"bir zamanlar  o da bizim gibi yer ,konuşur,gülerdi"  şeklinde ancak o düşünce çok kısa bir süre sonra yok olup dersinize kaldığınız yerden devam edeceksiniz.

artık eğitimin son dönemlerine doğru bilgi yeterliliğini aşmış olacak ve bu sayede etraftan alacağınız sağlıkla ilgili soruları yanıtlayabiliyor olacaksınız.soruları yanıtlamakla kalmayıp etrafınızdaki komşularınız veya akrabalarınıza uygulamaya bile başlayacaksınız.

Hemşire olduğunuzda birçok zorluklarla karşıkarşıya geleceksiniz.  yeri gelecek tedavisi olmayan hastalığa yakalanmış minicik ellere  ama koca yüreğe sahip çocuklara umut olacak yeri gelecek en basit bir hastalıktan  dolayı hastanızı kaybedeceksiniz. 

hemşirelik sadece hemşire olmayı gerektiren bir meslek değil çünkü yeri gelir anne baba yeri gelir abla abi yeri gelir  kardeş arkadaş olursunuz.Birden fazla rolleriniz olacak.Ve siz bu rolleri "istediğiniz sürece"en içten bir biçimde uygulayacaksınız.

Hangi zorluklarla karşıkarşıya olsanız da her zaman dik durmanız gerektiğini kendinize hatırlatıp duracaksınız.çok yorulacaksınız .acil bir durum olduğunda ailenizle dahi görüşemeyeceğiniz ,uyuyamadığınız,hatta yemek yemeyi unuttuğunuz saatleriniz  de olacak.Ayakta durmaktan ayaklarınız ödem toplayacak hatta yeri gelecek  ayaklarınızda varis bile oluşacak.

Ama bu emeklerinizin sonunda kurtulacak olan  bir hayat olduğunu düşününce her şeyi göze almaya cesaretini kendinizde bulacaksınız.

ve ne olursa olsun bir hemşirenin binlerce hayata umut ışığı  olduğunu, kendinizin de bir umut ışığı  olduğunuzu asla unutmayın...




Yorumlar

  1. Bu Benim Hesvesimi Ve Emek Verme Çabami Dahada Artırdi .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna vesile olmak benim için gurur verici oldu.teşekkür ederim

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

HER KOLAYLIĞIN ARKASINDAKİ ZORUNLULUK

BAZI İLKLER ÜZÜCÜ OLABİLİR